Vellukka øving

Klikk for stort bileteOlav i korga Sande kommune  Sande brann og redning gjennomførte i går øving med tema overflateredning. Dette var siste øvinga før sommarferien, og vi hadde samordna øving med Ambu og helsepersonell.

Klikk for stort bileteAmbu Sande kommune  Scenario var båt på grunn i stor fart på skjeret Kroppen utanfor Vikane ved Larsnes.
Ein person flytande i sjøen og to personar oppe på skjeret. Ambu rykte ut frå Larsnes med brann/redning og helsepersonell. Personen i sjøen vart redda opp ved hjelp av redningskorg som er montert på Ambu, medan dei to på skjeret måtte hentast ved hjelp av overflatedykkarar med redningsflåte.

Alt i alt så gjekk det fint å få alle tre personane om bord i Ambu, og få frakta dei inn til kai på Larsnes.

Overbefal i Sande var stasjonert i Grønnevika med god utsikt til ulukkesstaden.

Inne i hamnebassenget gjorde overflatedykkarane eit sektorsøk, noko som er aktuelt i slike område der det vert bada eller det føregår andre aktivitetar.

Klikk for stort bileteAsle , Endre og Marthe Sande kommune  Ei heilheitleg øving som dette er viktig å gjennomføre, både for å verte trygg på korleis ein bruker utstyret og for å øve på god samhandling.

Klikk for stort bileteGrillavslutning Sande kommune  Etter "strabasane" vart øvinga avslutta med grilling. Godt å vite at mannskapet vårt har fått ei god treningsykt på slikt viktig arbeid!