Besøke Sande i sommar? Her kan du få nokre tips

Klikk for stort bileteStrutsely Martine SLettestøl Vil du oppleve ein fantastisk solnedgang kan du ta turen til Gjerdsvika og Strutsely.

På tur i Sande

I alle bygdelag er det merka gode turløyper med ulik lengde og utfordringar. På www.morotur.no  finn du mange gode forslag. I tillegg kan du finne karttavler og kjekke sandssokningar som gjerne gir deg gode tips om turar og aktivitetar i området.

Du kan klatre på Kvamsøya og padle frå badestranda på Larsnes, ta ekstremturen frå Hidsneset til Hidseggja, rundturen Arskotet -  Haugshornet - Gjøna, besøke "Kåken" i Oksavika eller vandre deg ein tur i Larsnesfjella.

Eller vil du sykle ein tur på Sandsøya?

Overnatting

Det er Sandsøya som har flest overnattingsmuligheiter.Her kan ein både leige for nokre dagar og lengre tidsrom om det er ynskjeleg. Sjå spesielt hengekøye-campen på Sandsøya.

På Kvamsøy finn du  Basseneset feriehus på Kvamsøya  og så har vi Storholmen utanfor Kvamsøya - ei øy nesten for deg sjølv

»Storholmen ligger rett utenfor Kvamsøya i Møre og Romsdal, som er første øya nord for Stadt på Vestlandet. Øya er 1,5 km lang og 1 km bred, og høyeste punkt er 120 meter over havet. Det er bygd en ny havn nedenfor huset. Her er ingen fastboende lenger, men på innsiden av holmen finnes et gammelt nedlagt fiskebruk med kai, dobbel sjøbu og bolighus.Under oppholdet disponerer man en 15 fots båt med påhengsmotor. Krabbeteiner følger med.»

Bubil-parkering  på Sandsøya og i Haugsbygda.

I kvar bygd er det gjesteplassar for båtar.

Badestrender

Gjerdsvika: Fin strand innerst i vikja- Sandangerstranda

Gursken: Sandvika- ope bakeri på onsdagane ligg rett ved stranda- (nydelege solbollar og brød)

Larsnes: badestrand rett ved ferjekaia i sentrum – bord og benkar- badehus med toalett og dusj under oppføring

Sandsøya: Kyrkjesanden ved Sande kyrkje

Kvamsøya: Ristesundsanden på nordsida av øya- fint til volleyball-spel også !

Øyhopping:

Cruise Service AS  vil starte hurtigbåtrute mellom Ålesund og Stadtlandet. Stoppestadane er ikkje heilt fastlagde enno, men truleg blir dette reiseruta. Ålesund - Fosnavåg - Sandshamn - Åram - Sandvika (Stadt).